ZAANDAM -Johan Aantjes blijft ook in seizoen 2020/2021 trainer en coach van de herenselectie van ZV de Zaan. Dat betekent dat Aantjes voor het vierde seizoen op rij aan de badrand staat van de waterpolovereniging. De herenselectie krijgt opnieuw versterking van een Oranjespeler. De 24-jarige Pascal Janssen heeft zijn overstap naar ZV de Zaan bekend gemaakt.

De Topsportcommissie van ZV de Zaan is blij dat Aantjes zijn verbinding met de vereniging weer heeft verlengd. Mede door de enorme kennis en ervaring die Aantjes meebrengt heeft de huidige topsportomgeving binnen ZV de Zaan vorm gekregen. Door zijn lange verbintenis aan de vereniging is er de nodige continuïteit en dit zorgt nu al jaren voor een stijgende lijn in de prestaties.

Aantjes wist onder zijn leiding in zijn eerste seizoen bij De Zaan het kampioenschap van de eerste klasse binnen te halen, in zijn tweede seizoen behaalde het eerste team als promovendus in de Eredivisie de vijfde plaats en in het nu afgebroken seizoen 2019/2020 staat ZV de Zaan op de derde plaats. Niet alleen is Aantjes succesvol geweest met het eerste herenteam, ook heeft hij bijgedragen aan de verjonging van het tweede herenteam, dat zodoende is blijven meespelen in de top van de Reserve Eredivisie. In het nu afgebroken seizoen staat ook het tweede team als opleidingsteam op een derde plaats.

Doelstellingen 2020/2021
Deze resultaten zijn veelbelovend voor de gestelde doelen in de toekomst. ZV de Zaan wil bij zoveel de heren als de dames zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding of die vanuit de regio hierbij zijn aangesloten laten spelen. Aantjes, voor zijn periode bij ZV de Zaan 10 jaar lang bondscoach van de nationale herenselectie, speelt een belangrijke rol in deze hele ontwikkeling.

De doelstelling voor het nieuwe seizoen is duidelijk. ZV de Zaan wil de huidige selectie bij elkaar houden en het seizoen 2019/2020 dat door de lockdown zo abrupt en feitelijk onbeslist eindigde, nog eens overdoen. De eerste stap is hierbij gezet door het aanblijven van Johan Aantjes.

Nieuwe aanwinst
ZV de Zaan is er trots op om de komst van Pascal Janssen te mogen aankondigen. Pascal is 24 jaar en heeft zijn hele jeugd bij UZSC gespeeld. Hij heeft daarna twee jaar in Frankrijk gespeeld, waar hij landskampioen is geworden. Met UZSC heeft Pascal drie keer de landstitel gewonnen. Pascal was op zijn 12e al jeugdinternational en speelt sinds 5 jaar in het Nederlands Team, dat zich hopelijk in december 2020 op het OKT voor de Olympische Spelen kan plaatsen. Pascal zegt over zijn keuze voor ZV de Zaan: "Het is een club met ambitie. Ik zie er naar uit om weer met Johan Aantjes te werken. De Zaan is een goede ploeg. En last but not least, het is ook een heel leuk team! Ik verheug mij er op om met vrienden te gaan spelen."Andreas Mirales vertrekt om persoonlijke redenen en zal dus volgend seizoen niet meer voor De Zaan uitkomen.