ZAANSTAD - De Noord-Hollandse derby tussen Jong AZ en Telstar heeft maandag geen winnaar opgeleverd. Op het AFAS-trainingscomplex in Zaanstad eindigde het in 1-1. Beide doelpunten vielen al voor rust.

De thuisploeg nam na tien minuten de leiding toen Yusuf Barasi de bal in een leeg doel kon schieten na een fout van de van AZ gehuurde keeper Jasper Schendelaar. Kort voor rust wordt het gelijk door Ilias Bronkhorst na een voorzet van Pattynama. Even later krijgt Benamar de kans om Telstar met een voorsprong de rust in te laten gaan, maar raakt de bal volkomen verkeerd.

Na de rust valt het tegen al vallen er in de slotfase nog kansen aan beide kanten. Eerst meent Jong AZ recht te hebben op een strafschop na een handsbal, doch deze wordt niet gehonoreerd. In de slotminuut zijn er nog open kansen voor invaller Millen Baars namens Jong AZ en Glynor Plet namens Telstar, maar beiden hebben het vizier niet op scherp staan.

Jong AZ - Telstar 1-1 (1-1)