WIJDEWORMER - Jong AZ en Helmond Sport zijn maandagavond een puntendeling overeen gekomen. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer eindigde het duel in 1-1.

Het eerste half uur was voor de Brabanders al kwamen die ondanks het vele balbezit niet tot echt grote kansen. Tegen het eind van de eerste helft namen de AZ-beloften van trainer Maarten Martens het initiatief over, maar ook zij wisten het net niet te vinden.

Kort na rust vielen de doelpunten alsnog. Peter van Ooijen maakte een knullige overtreding op Lewis Schouten en Soulyman Allouch wist de toegekende strafschop te benutten. Van Ooijen maakte echter binnen vijf minuten zijn fout goed door een voorzet van Eros Maddy af te ronden. Hier bleef het ook bij al was Ernest Poku namens de thuisploeg nog dichtbij een winnende treffer met een poging op de paal.