WIJDEWORMER - In de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong AZ in een aantrekkelijke wedstrijd gewonnen van Jong Ajax. Spits Des Kunst kroonde zich met twee treffers tot man van de wedstrijd.

Op het AFAS-trainingscomplex begonnen de gasten sterker, maar zorgde de thuisploeg voor het eerste echte gevaar toen Mohammed Taabouni de paal raakte. Even later was keeper Scherpen wel geklopt toen Thijs Oosting een voorzet van Maxim Gullit op waarde wist te schatten. Twintig minuten later was diezelfde Oosting de aangever en was het Kunst die kon afronden. Jong AZ leek met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan, maar plotseling zorgde Lassina Traoré alsnog voor de aansluiting.

Toch stond de marge na rust al snel weer op twee toen Kunst werd weggestuurd door Taabouni en koelbloedig afrondde. Jong AZ bleef hierna geconcentreerd spelen en kreeg zelfs nog kansen, met name via Sedlacek, om de wedstrijd in het slot te gooien. Een treffer van Nicolas Kühn zorgde nog voor tien spannende minuten, maar Jong AZ zou de verdiende overwinning over de streep trekken.

Jong AZ - Jong Ajax 3-2 (2-1)
16. Oosting 1-0
36. Kunst 2-0
45. Traoré 2-1
49. Kunst 3-1
84. Kühn 3-2