ALKMAAR - Jong Holland heeft de sterke reeks van de laatste weken een goed vervolg gegeven door hekkensluiter FC Zaandam te verslaan. De Alkmaarders wonnen met 2-0, maar met iets meer precisie had die score veel hoger kunnen uitvallen.

FC Zaandam-trainer Patrick Huisman is inmiddels niet te benijden. Zijn selectie wordt al vanaf de eerste speeldag geplaagd door een blessuregolf en in Alkmaar zag de oefenmeester weer vier spelers uitvallen. Na enkele grote nederlagen kwam zijn ploeg bij Jong Holland in eerste instantie nog niet eens zo gek voor de dag. Via Savas Seymen kreeg men zelfs de kans om de score te openen, maar keeper Blaauw wist te keren. Gaandeweg nam Jong Holland het initiatief over en dit leverde een handvol kansen op. Pas vijf minuten voor de rust leverde dit een treffer op toen Lars Boekel op maat bediend werd door Martijn Wierenga. nadat een goal van Bas Blankendaal onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel schoot Wierenga zelf even later hard de 2-0 tegen de touwen.

De 2-0 ruststand bleek tevens de eindstand, want Jong Holland behield het meeste balbezit, doch kreeg niet zoveel kansen als in het eerste bedrijf en als die er wel waren ontbrak de scherpte. Voor FC Zaandam was het inmiddels zaak geworden om de score zo laag mogelijk te houden en daar slaagde men in.

Door de zege klimt het Jong Holland van trainer Carl Ern naar de tweede plaats en weet men dat komende zaterdag met HBOK een tegenstander van een ander kaliber wacht.