ALKMAAR - Na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen OSV zal Jong Holland zich willen herpakken tegen Hellas Sport. Naast het revancheren is een overwinning zeer belangrijk omdat het de voorsprong op de gevarenzone weer wil vergroten.

Tegenstander Hellas Sport staat met slechts elf punten op de twaalfde plaats en staat gelijk met de nummer voorlaatst, Overbos. Om directe degradatie te voorkomen is het belangrijk om in de komende weken punten te sprokkelen. Als de ploeg in Alkmaar weet te winnen dan komt de ploeg dichter bij Jong Holland waardoor het de kansen vergroot. Dat is voor Jong Holland juist de reden dat het wil winnen.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in 2-3 voor Jong Holland. Via Iwan Axwijk en Jesse Kramer kwam Hellas binnen twintig minuten op 2-0, maar nog voor rust kwamen de Alkmaarders terug tot 2-2. Via doelpunten van Dianto Kuiper, Mark Hondius en Thijs Vos werd er uiteindelijk met 2-3 gezegevierd door Jong Holland.

In Alkmaar stonden beiden ploegen vijfmaal tegenover elkaar. Vier van deze edities werden gewonnen, alleen in het seizoen 2012/2013 verloor de ploeg met 4-5 van de Zaandammers.

Komende zaterdag een nieuwe wedstrijd waarin de belangen duidelijk zijn.