KROMMENIE - op 11 december is Aimen Ayad geslaagd voor zijn 1e dan Karate. Aimen is de jongste geslaagde karate-ka van Nederland die 1e dan is geworden!! Aimen heeft laten zien dat hij behoorlijk gevorderd is in zijn technieken en moest een demonstratie laten zien waarin zijn broer Anass, als tegenstander, op verschillende manieren aanviel.

Dit is een fantastische mijlpaal voor hem en voor de club. De Budoclub afdeling Karate Chisei timmert nog steeds flink aan de weg en heeft diverse kampioenen rondlopen. Er zijn nu veel jeugdleden binnen Chisei en als dit zo doorgaat dan zullen er volgend jaar en het jaar daarop nog vele mijlpalen volgen. Bij Chisei wordt karate op elk niveau beoefend. Er wordt lesgegeven voor jong en oud, man en vrouw, beginners en vergevorderden. Er zijn speciale groepen voor kinderen en beginners. Tweemaal per week wordt er getraind, op dinsdag en vrijdag. In de kinderlessen wordt op een speelse manier karate geïntroduceerd. Op een respectvolle, verantwoorde, niet-agressieve manier leren de kinderen met elkaar omgaan en worden de beginselen van het karate overgebracht. Door het beoefenen van karate krijgen kinderen maar ook volwassenen een betere motoriek en fysieke gesteldheid, een groter concentratievermogen, meer zelfvertrouwen en discipline waardoor prestaties op school en in de maatschappij worden verbeterd.

Karate is van oorsprong een vorm van ongewapende zelfverdediging, waarbij de beoefenaar door middel van afweertechnieken en tegenaanvallen met armen en benen zijn lichaam tot wapen maakt. Bij het Shotokan Karate ligt de nadruk op de correcte uitvoering en controle van de technieken. Daardoor is de kans op blessures minimaal (veel minder dan bij andere vechtsporten of bijvoorbeeld balsporten). Beheersing van technieken, lichaam en geest zijn belangrijke aspecten waaraan tijdens de training veel aandacht wordt besteed. Bij het Shotokan Karate-do Chisei (betekent: de verstandige weg) te Krommenie beoefenen we traditioneel JKA karate, waarbij we moderne inzichten over karate met traditie combineren. Chisei is aangesloten bij de Karate Do Bond Nederland (www.karatebond.nl), waarin alle karatestijlen vertegenwoordigd zijn.