ZAANDAM - Tijdens de winterstop ligt het competitievoetbal weliswaar een paar weken stil, maar er wordt toch volop gevoetbald. Omringd door kerstkransjes en siervuurwerk is dit een overzicht van de evenementen en wedstrijden die de komende weken (ijs en weder dienende) op het programma staan.

Morgen, zaterdag 24 december, wordt in onze sporthal een kersttoernooi gehouden voor de O9- en O11-selectiespelers. Deelnemende clubs zijn behalve Hercules ook KFC, Fortuna W., Assendelft en Zaanlandia. De wedstrijden beginnen om 9 uur.

Op dinsdag 27 december neemt een team dat is samengesteld uit spelers van ZON1 deel aan het jaarlijkse Tijsterman-toernooi in de sporthal van Oostzaan. In de poulefase ontmoet Hercules onder meer Assendelft,  ZCFC en KFC. Aanvang van de wedstrijden is om 19.00 uur.

Een dag later, op woensdag 28 december, is er weer een voetbalfestijn in onze eigen sporthal. Vanaf 10 uur ’s morgens speelt ons legioen mini’s in toernooivorm een aantal wedstrijden. De Lions, Heroes en Dragons strijden natuurlijk vooral om de eer én voor hun ouders.

Nieuwjaarswedstrijden
Het nieuwe jaar 2017 wordt op zaterdag 7 januari sportief en feestelijk ingeluid met de traditionele nieuwjaarswedstrijden en een nieuwjaarsborrel. Om 12.30 uur spelen de vrouwen (huidige selectie) tegen de vrouwen (oud selectie). Om 14 uur staan de VVZ All Stars tegenover de PSCK All Stars en op hetzelfde tijdstip begint ook een onderlinge wedstrijd tussen de zondag-selectiespelers.
Vanaf 16 uur nemen we met elkaar uitgebreid de tijd om elkaar in de persoonlijke sfeer en sportief het allerbeste toe te wensen voor weer een nieuw jaar.

Voetbalschool
Een belangrijk moment in de Hercules-geschiedenis gaan we op vrijdag 13 januari meemaken. Dan wordt namelijk gestart met de Hercules Voetbalschool. Om 18.30 uur wordt de eerste les gegeven, en speciaal voor die gelegenheid komt een bekende eredivisiespeler naar ons complex. Wie dat is, blijft nog even een verrassing. Houd de website en onze Facebookpagina goed in de gaten, want daar gaan we bekend maken wie de Voetbalschool officieel gaat openen.

Op zaterdag 14 januari wordt het eerste Hercules Wintertoernooi gehouden, voor de leeftijdsgroep O13. Onze eigen selectie maakt deel uit van een sterk deelnemersveld met Fortuna W., ADO’20, DEM, Hollandia, Zeeburgia , Purmersteijn, WV-HEDW en Kolping Boys. Het toernooi begint om 9.30 uur.

Oefenprogramma
Tot slot zijn er nog een aantal oefenwedstrijden gepland voor ZON1, als voorbereiding op de tweede competitiehelft. Zondag 15 januari staat om 11 uur de wedstrijd ADO’20 – Hercules op het programma. Donderdag 19 januari speelt Hercules om 20.15 uur thuis tegen ZCFC, en dinsdag 24 januari uit tegen Zilvermeeuwen. Zondag 29 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen SVW’27.

Eind januari houden we voor de derde keer een voetbalquiz in onze kantine. Binnenkort volgt daarover meer nieuws.

Het bestuur wenst alle leden, donateurs, sponsors, medewerkers en sympathisanten van sc Hercules Zaandam bijzonder gezellige en feestelijke kerstdagen en een knallend nieuw jaar toe!