KOOG AAN DE ZAAN - Na de 3-0 nederlaag tegen koploper FC Uitgeest is het Alkmaarse Kolping Boys uitgespeeld in de titelstrijd. Het verschil van twaalf punten is te groot om te spreken van een reële kans. Voor de ploeg van trainer/coach Marc de Wilde zal het vizier moeten op een plek in de nacompetitie.

Het is voor Kolping Boys een drukke week. Donderdag speelde de ploeg in het bekertoernooi tegen hoofdklasser ADO’20. Drie dagen later staat er dus alweer een duel op het programma, ditmaal tegen KFC.

De tegenstanders zijn niet met elkaar te vergelijken. Waar ADO’20 de torenhoge favoriet was tegen de Alkmaarders is KFC de underdog in het treffen met Kolping Boys. Desondanks zal het tegen de ploeg uit Koog aan de Zaan niet vanzelf gaan.

Kolping Boys staat zeer verdienstelijk op een derde positie op de ranglijst, terwijl KFC zich uit de kelder van de tweede klasse probeert te vechten. Na de nederlaag tegen de Blokkers wist de Zaanse formatie tegen ZAP met 0-1 te winnen en zo op de veilige tiende plaats te komen. Het verschil is met twee punten echter klein waardoor het nog geen gelopen koers is.

Voor Kolping Boys is het ook nog niet zeker dat zij derde eindigen. De ploeg staat gelijk met de nummer vier Zilvermeeuwen en de voorsprong op LSVV is met één punt ook nihil.

Eerder dit seizoen won Kolping Boys overtuigend van KFC. Een 5-1 overwinning betekende een mooi weekend voor de Alkmaarders. In die wedstrijd scoorden Thijs van den Oord, Rik Klaver, Roy Duijneveld, Jochim Berkhout en Steven Dekker. Dat er in die wedstrijd vijf verschillende doelpuntenmakers waren getuigd van een sterk collectief waarin de ploeg niet op één speler leunt maar als team speelt.