KOOG AAN DE ZAAN - Kolping Boys heeft op bezoek bij KFC met 3-1 verloren. Tegen de ploeg die dit kalenderjaar uit de kelder van de tweede klasse is geklommen de derde opeenvolgende nederlaag.

Afgelopen donderdagavond trad Kolping Boys aan voor de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser ADO’20. Geen gemakkelijke opgave, maar de Alkmaarders wisten zich aardig staande te houden in het bekerduel, totdat invaller Bud Water een kwartier voor tijd de enige treffer wist te maken. Verliezen tegen het sterke ADO’20 is geen schande, maar gezien het spelbeeld hield de ploeg van coach Marc de Wilde toch een vervelend gevoel aan over.

Na de nederlagen tegen FC Uitgeest, 3-0, en de nederlaag tegen ADO’20 verloor de ploeg dus ook op bezoek bij KFC. Na een doelpuntloze eerste helft was Kolping Boys wel de ploeg die op voorsprong kwam. Na acht minuten in de tweede helft was het Rik Klaver die zijn ploeg op een 0-1 voorsprong bracht.

In het laatste half uur was het KFC dat de stand omboog en uitbouwde naar een zekere voorsprong. Na een uur spelen was Bas Quist de maker van de gelijkmaker. Enkele minuten later was Quist wederom trefzeker waarmee de ploeg uit Koog aan de Zaan op voorsprong kwam.

Achttien minuten voor tijd wist KFC wederom te scoren en het duel te beslissen. Danny Prins scoorde de 3-1, iets wat de derde nederlaag op rij betekende voor Kolping Boys.

Kolping Boys is afgezakt naar de vijfde positie, maar met twee punten achterstand is de kans om de derde plaats te veroveren nog altijd mogelijk. Daarentegen is de voorsprong op de nummer zes er niet in doelpunten, enkel in doelsaldo. Volgend weekend speelt Kolping Boys op bezoek bij nummer vier Zilvermeeuwen.

KFC is door de overwinning gestegen naar de achtste positie en heeft twee punten voorsprong op de onveilige elfde plaats. Komende zondag speelt KFC tegen die nummer elf, Stormvogels. Beiden duels beginnen om 14.00 uur.