OUDORP - Kolping Boys heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Rob Klanker wist in het thuisduel met Fortuna Wormerveer met het kleinst mogelijke verschil te zegevieren (1-0).

Na drie wedstrijden in de 1e klasse A staan zowel Kolping Boys als Fortuna Wormerveer nu op vier punten. Dat zorgde op Sportpark De Nollen in Oudorp voor tevreden gezichten bij de thuisploeg, maar zure gezichten bij de gasten die zich benadeeld voelden door de beslissingen van scheidsrechter Rampersad. Volgens trainer René van Elsland zag deze twee duidelijke handsballen in het Oudorpse strafschopgebied over het hoofd.

Dat het slechts 1-0 werd mocht eigenlijk een wonder genoemd worden, want het regende over en weer kansen. Hierbij had de thuisploeg wel de overhand nadat Fortuna Wormerveer al voor de rust met tien man kwam te staan. Doelman Sem Grapendaal vergreep zich aan de doorgebroken Dennis Konijn en zag direct rood.

Diezelfde Konijn zorgde kort na rust ook voor het enige doelpunt van de wedstrijd toen hij na een bekeken pass van Thomas Menu invaller-doelman Jager wist te verschalken. Met veel strijd wist Kolping Boys de zege over de streep te trekken terwijl het leed voor Fortuna Wormerveer nog eens werd vergroot toen ook Jordi Wigman in de blessuretijd kon vertrekken na zijn tweede gele kaart.

Zaterdag
In het zaterdagvoetbal was er ook een Oudorps-Zaans onderonsje in de 4e klasse A tussen Kolping Boys en ZCFC. In een doelpuntrijk duel bleef de thuisploeg van trainer Roy Rowinkel voor de derde keer ongeslagen al had het wellicht vooraf op iets meer gerekend dan een punt. Het enerverende duel eindigde in 3-3. Zowel Kolping Boys (5 uit 3) als het gedegradeerde ZCFC (4 uit 3) staan voorlopig in de middenmoot van 4A.