ZAANDAM - Kolping Boys heeft een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van coach Marc de Wilde verloor met maar liefst 6-1 van Zilvermeeuwen.

“Zilvermeeuwen begon overweldigend en scoorde vroeg twee goals” was de eerste reactie van de coach na afloop van de teleurstellende wedstrijd in Zaandam. De coach doelt op de eerste twee doelpunten binnen een kwartier.

In de resterende tijd van de eerste helft kwam Zilvermeeuwen nog twee keer tot scoren. “Onze omzettingen kwamen te laat en door persoonlijke fouten kwamen we met rust 4-0 achter” blikt de coach terug.

In de tweede helft was het Thijs van den Oord die de 4-1 wist te maken. De kansen op de 4-2 waren er wel degelijk, maar Kolping Boys wist deze niet af te maken. “Dat had de wedstrijd kunnen keren, maar de teleurstellingen waren te groot om er echt een wedstrijd van te maken” waarna de Wilde vervolgt; “De teleurstelling heeft de overhand”.

In het laatste kwart van de wedstrijd trof Zilvermeeuwen nog tweemaal doel waarmee de eindstand werd bepaald op 6-1. “Deze week trainen en de koppen leegmaken naar volgende week” luidde de laatste woorden van coach de Wilde.

Volgende week zal de ploeg zich dus moeten zien te herpakken. De ploeg uit Alkmaar speelt dan thuis tegen laagvlieger de Blokkers.