DEN BOSCH - Op bezoek bij FC Den Bosch is koploper Jong AZ tegen de tweede verliespartij van het seizoen aangelopen. Desondanks blijven de AZ-beloften van trainer Maarten Martens bovenaan staan, al zit de concurrentie op de hielen.

Door een inschattingsfout van Jorn Berkhout keek Jong AZ halverwege tegen een achterstand aan. De jonge Heerhugowaarder kopte in de 28e minuut te zacht terug op doelman Sem Westerveld, waarvan Roy Kuijpers kon profiteren.

Via een benutte strafschop van Yusuf Barasi, gegeven na een handsbal, kwamen de gasten binnen een uur op gelijke hoogte. Jong AZ leek daarna door te drukken, maar was niet scherp met het benutten van kansen. In de 83e minuut viel d egoal aan de andere kant. Kuijpers duwde Tijs Velthuis slim van zich af en schoot de bal door de benen van Westerveld heen: 2-1