CASTRICUM - Na tien overwinningen en twee gelijke spelen is koploper Vitesse '22 dinsdagavond voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag aangelopen. Het laag geklasseerde KFC wist in de slotfase de zege te grijpen: 2-3.

Op het B-veld van de Castricumse voetbalvereniging liet de thuisploeg zich met name in de eerste helft verrassen door de gasten uit Koog Aan de Zaan, die voorafgaand aan het duel voorlaatste stonden. KFC speelde compact en ging vol de strijd aan en profiteerde kort voor rust via Sietse den haring van een miscommunicatie in de defensie van de blauw-zwarten.

Na de rust kopte Jayden Augustuszoon zelfs de 0-2 binnen uit een corner. Trainer Pim Touber greep in met wat aanvallende wissels en dat had effect want door treffers van Martijn Kuijs en Nick van de Ven kwam men terug tot 2-2. Vitesse '22 ging op jacht naar de zege, maar uitgerekend de ervaren Milo Cremers ging de fout in met een te zachte terugspeelbal waarvan invaller Matthew Brandsma profiteerde.

Ondanks de nederlaag is de voorsprong van Vitesse '22 op concurrent VIOS W. nog altijd vijf punten. KFC klom door de zege twee plaatsen en houdt nu drie ploegen onder zich.