ZAANDAM - Spelverdeelster Lisa de Groes maakt voor volgend seizoen de overstap van de gedegradeerde eredivisionist US naar Merkala Zaanstad-dames-1. Bij Zaanstad wil ze samen met haar nieuwe team hoge ogen gaan gooien in de eerste divisie. Met de komst van Lisa – eerder kondigden zich al aan het nieuwe trainersduo René Leeflang/Paul de Winter en libero Fleur de Groot – is het Zaanse team nagenoeg compleet. Intern is midden Jill Cornet doorgeschoven en er is nu nog één plek vrij op de middenpositie.

Alhoewel nog maar 24 heeft Lisa al een lange volleybalcarrière achter de rug, altijd als spelverdeelster. Ooit begon ze bij Smashing’72 met welk team ze kampioen werd in de toenmalige Nationale Jeugd Competitie. Toen ze 14 was ging Lisa bij Zaanstad spelen en vervolgens via Abcoude, Sneek en PDK Huizen, belandde Lisa bij het Amsterdamse US. En nu dus terug op een ‘oud nest’ bij Zaanstad.

Zowel de technische commissie als de trainers zijn zeer in hun nopjes met de komst van Lisa en hebben er alle vertrouwen in om na de zomer een goed seizoen te gaan draaien.