KOOG AAN DE ZAAN - Aan het einde van een lang volleybalweekend ontvangt het eerste herenteam van Zaanstad op zondag 3 februari 0m 16.30 uur de huidige nummer één van Nederland Abiant Lycurgus. Het is de op één na laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de eredivisie en Zaanstad is nog steeds volop in de race om plaatsing voor de play-offs.

De mannen van Sandor Rieuwers hadden op 19 januari een belangrijke stap kunnen zetten door concurrent VoCASA in eigen huis met 3-0 of 3-1 te verslaan. Helaas verzuimde Zaanstad om bij een 2-1 voorsprong door te drukken, waardoor de wedstrijd in een vijfsetter eindigde, die weliswaar werd gewonnen, maar niet leidde tot de gewenste voorsprong van 2 punten. Vorige week was er opnieuw een kans om afstand te nemen van VoCASA, door punten te pakken tegen Talent Team Papendal. Na een spectaculaire 0-1 voorsprong (27-29) had Zaanstad in de derde set opnieuw kans op setwinst, maar kon het deze niet verzilveren, waardoor met 3-1 van de talenten werd verloren. Zaanstad staat met twee wedstrijden te gaan gelijk met VoCASA en heeft momenteel een beter setquotiënt. Als VoCASA niet meer dan 3 punten weet te vergaren de komende twee wedstrijden, dan kan Zaanstad in de laatste thuiswedstrijd volgende week 10 februari tegen hekkensluiter Coniche Zwolle het verschil maken. Uiteraard gaat Zaanstad ervoor om zondag tegen de ploeg met in de geledingen de oud-Zaanstad-spelers Sam Gortzak en Erik van der Schaaf de huid zo duur mogelijk te verkopen en dan zien we na afloop wel wat het waard is.

De wedstrijd Zaanstad-Abiant Lycurgus begint zondag om 16.30 uur in Topsportcentrum De Koog. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De toegang tot de wedstrijd zelf is gratis.

Voorafgaand aan het slotakkoord heel veel meer volleybal in De Koog. Met op zaterdag 2 februari om 17.00 uur de wedstrijd van Merkala Zaanstad dames-1 tegen Somas/Activia. Zaanstad is het jaar goed begonnen met twee sets tegen koploper Volley Tilburg, een 3-1 winst tegen Velden en vorige week een prima uitzege tegen nummer drie Vollingo (2-3). Somas/Activia uit Sint Anthonis staat 10 punten voor op Zaanstad, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld. Daarbij blijkt in deze competitie dat de stand vaak weinig voorspellende waarde heeft. Het belooft dan ook weer een interessante wedstrijd te worden.

En verder natuurlijk in het Super Weekend heel veel volleybal waarop nagenoeg alle teams thuis spelen. We gaan van start vrijdagavond met een uitgebreid programma met diverse seniorenteams. De zaterdag begint om 9.00 uur met ABC-jeugdwedstrijden in De Koog en de CMV speelt in De Walvis in Beverwijk. Vanaf 15.00 uur komen alle divisieteams in actie.

In onze eigen gezonde sportkantine – boven bij de breedtesporthal – kun je natuurlijk het hele weekend terecht voor een hapje en een drankje. Bij de wedstrijd Zaanstad-Abiant Lycurgus staat weer de mobiele bar bij binnenkomst in de hal. Heel veel (kijk)plezier en succes dit weekend!