OOSTZAAN - Mark Schoonen is ook komend seizoen trainer van het eerste herenteam van Compaen Oostzaan. De kennismaking van de Zuid-Hollander met de spelersgroep is van beide kanten zo goed bevallen dat zij ook de volgende competitie met elkaar doorgaan.

Schoonen stapte eind februari in bij de Oostzaanse volleybalclub na het vertrek van Sven Vermeulen. De nieuwkomer kende bij de in de gevarenzone verkerende topdivisionist een flitsende start door de uitwedstrijden bij Inter Rijswijk en Zaanstad te winnen. Hierna volgde een nederlaag tegen aanstaand kampioen Volley Tilburg. Compaen hoopt in het restant van de competitie de elfde plaats in de rangschikking te verlaten, waardoor het niet aangewezen is op promotiedegradatiewedstrijden.

Schoonen heeft het dus naar zijn zin in Oostzaan. ,,Het is een leuk team, waarbij de spelers bijna een familiaire band met elkaar hebben. Er is een grote band met de vereniging, vergelijkbaar met dorpsclubs als Velo en Donki Sjot.'' Hij kent de sfeer daar, omdat hij daar respectievelijk actief was als trainer en speler.

Volgens hem is er de afgelopen weken wel wat veranderd bij Compaen. ,,Ik trof een team dat timide en down was. Het enthousiasme is terug. Het heeft ons in die twee winstpartijen niet tegengezeten, maar door die goede resultaten is er wel weer plezier en vertrouwen in de eigen kwaliteiten gekomen. Het is een leergierige groep, waarin door de jeugdige leeftijd zeker nog rek zit. ''