ZAANDAM - Sportbedrijf Zaanstad, Huisartsenpraktijk Arts en Zorg en het Sociaal Wijkteam Pelders- Hoornseveld organiseren elke donderdag een wandelactiviteit voor senioren. Deelnemers wandelen, onder begeleiding van Sportbedrijf Zaanstad, een wisselende route door Zaandam. Samen wandelen bevordert de gezondheid en vergroot het sociale netwerk van de buurtbewoners.

Deze wandelactiviteit is ontstaan op initiatief van twee verpleegkundigen van Arts en Zorg, met het doel senioren meer samen te laten bewegen en het sociale netwerk te vergroten. De huidige wandelgroep bestaat momenteel uit 15 tot 20 buurtbewoners uit Pelders- en Hoornseveld. Sinds mei 2018 begeleidt een sportbuurtwerker van Sportbedrijf Zaanstad deze wandelgroep en draagt zorg voor de coördinatie van aanvullende activiteiten.

Iedere donderdag vertrekken de wandelaars om half twee vanaf buurthuis Kleurrijk, (Ds. M. L. Kingweg 157a, Zaandam). De groep wordt gesplitst op basis van de afstand van vijf of tien kilometer. Belangrijk sociaal onderdeel van de wandelactiviteit is de mogelijkheid om na afloop koffie of thee te drinken. Samen wandelen en samen van gedachten wisselen bevordert de gezondheid en de sociale cohesie binnen de wijk. Nieuwe wandelaars zijn van harte welkom, vooraf inschrijven is niet nodig.

Heeft u vragen over deze wandelactiviteit? U kunt contact opnemen met Ad Breedijk van Sportbedrijf Zaanstad via 075-653 99 75 of per e-mail: a.breedijk@sportbedrijfzaanstad.nl