BREDA - In de 22e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is Jong AZ vrijdagavond hard onderuit gegaan bij NAC Breda: 5-1.

Peter Hyballa nam afgelopen weekend het stokje bij NAC over van interim-trainer Ton Lokhoff, die als assistent naast de Duitser plaatsnam op de bank. Jong AZ van trainer Maarten Martens leek op voorhand een lastige tegenstander. De Alkmaarse beloften hadden vooraf immers vier punten meer dan de club uit Breda en kreeg in de eerste helft ook de beste kansen. Gescoord werd er echter niet door de gasten waar de thuisploeg dat wel deed. Herrmann opende na elf minuten de score.

Het avondje NAC werd na de rust een feest voor het thuisploeg. Kort na rust benutte Odysseus Velanas een strafschop na een overtreding van Loek Postma. De verdediger kreeg niet veel later zijn tweede gele kaart, waarna NAC volop profiteerde. Velanas maakte nog twee treffers en tussendoor deed ook invaller Ezechiel Banzuzi een duit in het zakje, waarna Jong AZ de eer redde via Jurre van Aken.