BREDA - NAC heeft vrijdagavond met het kleinst mogelijke verschil van Jong AZ weten te winnen. Danny Bakker zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd, maar de thuisploeg mocht vooral keeper Nick Olij dankbaar zijn die zijn ploeg met enkele fraaie reddingen op de been hield.

Danny Bakker kopte zijn ploeg in de 24e minuut op voorsprong. Hij anticipeerde goed op een vrije trap van Thom Haye en klopte doelman Westerveld. De 1-0 bleek ook de ruststand en dat was op dat moment ook zeker niet onverdiend.

In de tweede helft was Jong AZ de bovenliggende partij. De ploeg van Maarten Martens had alleen de pech dat Nick Olij, afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ, uitstekend stond te keepen. Eenmaal was hij wel geklopt, door Iman Griffith, maar stond er nog een NAC-verdediger op de lijn om op te ruimen. Vlak voor tijd redde Olij knap op een volley van Thijs Oosting door de bal met een uiterste krachtinspanning op de lat te tikken.