ASSENDELFT - De soap rond de nacompetitie in district WEST I (1e/2e klasse) is nog niet op z'n eind. Na wekenlang gesteggel over het al dan niet vals spelen van HSV gevolgd door een uitsluiting van de ploeg uit Heiloo, wenst Assendelft komende zondag niet aan te treden in de finale tegen Hillegom. Het overlijden van ere-voorzitter Wim Hooijschuur alsmede de opstelling van de KNVB en tegenstander Hillegom hebben het bestuur doen besluiten komende zondag niet te spelen.

De ploeg van het trainersduo Chris Dekker/Paul Bergkamp zit inmiddels al bijna drie weken in de wachtkamer na de eerdere soap rondom HSV. Nadat deze ploeg wegens vals spel door de KNVB uit de nacompetitie gehaald werden Kolping Boys en het al uitgeschakelde Hillegom (na een 0-5 verlies tegen HSV) plotseling weer toegevoegd aan de strijd om degradatie/promotie. Uiteindelijk wist SV Hillegom zich via Kolping Boys en Spartanen te plaatsen voor de finale waarvan Assendelft dus al enige tijd zeker is.

Na het overlijden van ere-voorzitter Hooijschuur eerder deze week diende Assendelft vervolgens een verzoek in bij Hillegom om de wedstrijd later te spelen (donderdag 5 juli). Nadat aan dit verzoek geen gehoor werd gegeven besloot de spelersgroep afgelopen week unaniem om komende zondag niet in actie te komen. Voorzitter Jan Schavemaker laat in een verklaring weten dat de spelers ook met hun hoofd niet bezig zijn met de wedstrijd: 'Veel van deze jongens zijn opgegroeid met Wim en afgelopen week is er dan ook niet getraind, maar voornamelijk gepraat met elkaar.'

De consequenties van dit besluit zou kunnen zijn dat Assendelft nu degradeert naar de tweede klasse en SV Hillegom eersteklasser blijft al heeft de KNVB daar het laatste woord in.

Lees hier de brief die door vv Assendelft is verstuurd naar de KNVB.