ZAANSTAD - René Leeflang en Paul de Winter zijn de nieuwe trainers/coaches van Merkala Zaanstad-dames-1 als opvolging van Vincent Pirovano. Afgelopen woensdag ondertekenden zij samen met voorzitter Bert Sombroek het contract waarmee zij zich het komende jaar aan Zaanstad verbonden.

René en Paul hebben al geruime tijd als duo gewerkt bij het Leidse Leyhton dames-1 in de tweede divisie. Met hun overgang naar Zaanstad maken zij de stap naar de eerste divisie en willen ze graag met het team ook de 'next step' maken. Afgelopen seizoen eindigde Zaanstad op een mooie zesde plaats. Het doel is om die klassering te verbeteren en invulling te geven aan de ambitie van de vereniging om op termijn topdivisie te gaan spelen.

In het kielzog van René en Paul komt Fleur de Groot als libero mee van Leython. Ook zij zal dus haar debuut gaan maken op eerste divisie niveau. Verder wordt er hard gewerkt om volgend seizoen met een zo sterk mogelijk team voor de dag te komen. Concreet wordt er gezocht naar een sterke speelster voor de middenpositie.

Heb je belangstelling en wil je meer weten? Stuur dan een email naar tc@vvzaanstad.nl. We trainen in elk geval nog tot begin juni.