KROMMENIE - De Karate club Shisei zal per 10 januari 2018 gaan trainen in het geheel nieuwe en prachtige locatie sporthal de Crommenije Rosariumpark 1, 1561 TV Krommenie

Nieuwe locatie

Na 40 jaar in de Dojo op het badhuislaan te hebben getraind zijn wij per 12 september 2017 zelfstandig verder gegaan als Shisei Karatedo Krommenie en werd er gebruik gemaakt van de gymzaal aan de Komarowlaan te Krommenie. Per 10 januari 2018 gaan we trainen in de Sporthal de Crommenije. Deze locatie heeft een verharde vloer waardoor de karateka’s de technieken en kata’s beter kunnen beoefenen. Hierdoor hopen we meer aansluiting te krijgen met de top van Nederland. Het team van lesgevers blijft bestaan uit Max Agerbeek, Leon de Klonia en Shahira Amirkhan.

In december 2017 is Bryan Luhukay geslaagd voor zijn 1e dan (zwarte band) en vorig jaar december was Aiman Ayad ook al geslaagd voor zijn 1e dan. De eerste lessen zullen starten op woensdag 10 en vrijdag 12 januari 2018. De trainingen zullen worden gegeven op woensdagavonden van 19:00-20:00 uur en vrijdagavonden van 19:00 tot 21:30 uur.

Pesten

Pesten is een veel voorkomend probleem. Uit onderzoek blijkt dat pesten zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs vaak voorkomt. Op elke school en in elke klas wordt gepest, maar het is niet altijd eenvoudig om pesten te onderscheiden van plagen of ruziemaken. Pesten heeft echter drie duidelijke kenmerken: het gedrag is bedoeld om iemand te kwetsen, het gebeurt herhaaldelijk en over een langere periode en er is een duidelijk machtsverschil tussen de dader en het slachtoffer. Door het beoefenen van karate bij Shisei leert men met elkaar omgaan, krijgt de beoefenaar meer respect, leert van zich af te bijten en krijgt steeds meer zelfvertrouwen.

Karate

Karate is van oorsprong een vorm van ongewapende zelfverdediging, waarbij de beoefenaar door middel van afweertechnieken en tegenaanvallen met armen en benen zijn lichaam tot wapen maakt. Bij het Shotokan Karate ligt de nadruk op de correcte uitvoering en controle van de technieken. Daardoor is de kans op blessures minimaal (veel minder dan bij andere echtsporten of bijvoorbeeld balsporten). Beheersing van technieken, lichaam en geest zijn belangrijke aspecten waaraan tijdens de training veel aandacht wordt besteed.

De beoefenaar krijgt hierdoor meer respect en zelfvertrouwen.

Proeflessen

Bij Shisei is het mogelijk om twee gratis proeflessen te krijgen. Ook is het mogelijk om een proefabonnement te nemen van 1 maand voor een klein bedrag van € 10.00. Als je besluit om na het proefabonnement lid te worden dan betaal je geen inschrijfkosten. De minimale leeftijd is 6 jaar vanaf 19:00 uur en 12 jaar vanaf 20:00 uur.

姿 勢 Shisei betekent vrij vertaald :

Je houding. De bedoeling hiervan is: hoe gedraag je je in de maatschappij, heb je respect voor een ander en gedraag je je hier ook naar, ben je verstandig, heb je een luisterend oor en begrip voor de medemens. Maar ook: je lichaamshouding, ben je bewust hoe je je lichaam gebruikt, welke spieren, ademhaling, balans, controle, uitstraling, coördinatie, timing etc.

Voor meer informatie kun je mailen naar: infoShisei@gmail.com of kijk op de website ShiseiKrommenie.nl