OOSTZAAN - Met vijf punten uit de laatste drie duels kroop hekkensluiter OFC steeds dichter richting de concurrentie. Zaterdag werd de voetbaljaargang 2022 echter toch in mineur afgesloten aangezien directe concurrent IJsselmeervogels snel zaken deed in Oostzaan: 0-3.

De ploeg van trainer Pieter Mulders wilde de goede resultaten van de laatste weken, waarin ondermeer titelknadidaten AFC en De Treffers op een gelijkspel werden gehouden, luister bijzetten tegen de "rooien" uit Bunschoten-Spakenburg. De oostzaners kregen echter al in het eerste kwartier het deksel op de neus toen Steven Sanchez en Mike van de laar kort achter elkaar scoorden. OFC probeerde het hierna wel, maar kort voor de rust was het duel feitelijk beslist toen Jordy Ruizendaal op aangeven van Yossef Blel de 0-3 liet aantekenen.

In een matige tweede helft lukte het OFC niet meer om de bakens te verzetten terwijl IJsselmeervogels het wel geloofde en de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde. Na achttien wedstrijden is OFC zodoende nog altijd hekkensluiter met tien punten. Jong FC Volendam dat nu vorlaatste staat heeft vier punten meer.

OFC hervat de competitie op 22 januari met een uitduel bij TEC.