OOSTZAAN - Dat OFC gaat degraderen uit de Tweede Divisie staat al enige tijd vast, maar de ploeg van trainer Pieter Mulders wenst niet zomaar het bijltje erbij neer te gooien. Zaterdag werd er een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen Scheveningen waardoor de Oostzaners nu zelfs de rode lantaarn hebben overgedragen aan Jong FC Volendam.


Gezien de personele bezetting, met tal van blessures, was de 1-1 tegen middenmoter Scheveningen een prima resultaat. De gasten waren na twintig minuten op voorsprong gekomen via een kopbal van ex-prof Lex Immers. OFC weigerde echter te capituleren en gaf daarna goed partij.

De vele blessures zorgden er zelfs nog voor dat assistent-trainer Sonny ten Hoope het geel-zwarte shirt weer eens mocht aantrekken en zelfs twintig minuten voor tijd inviel. met een redding op de doellijn bij een inzet van Michael de Niet hield hij zijn ploeg zelfs op de been. Een andere invaller, Eric Veerman, schoot vervolgens vijf minuten voor tijd via de onderkant van de lat raak met een verdiend punt tot gevolg: 1-1.