OOSTZAAN - OFC is het nieuwe seizoen in de Derde Divisie begonnen met een nipte overwinning op Westlandia. In een knotsgekke slotfase kroonde Mukhtar Suleiman zich tot matchwinnaar: 3-2.

De toeschouwers in Oostzaan moesten eerst eens goed rondkijken want ten opzichte van het vorige seizoen stonden er liefst acht nieuwe spelers in de basis. Een daarvan, de boomlange spits Niels Springer zorgde al binnen het kwartier voor de openingstreffer. Kort voor rust kwamen de gasten uit Naaldwijk echter op gelijke hoogte na een fout van keeper Stoskovic waarvan De Groo kon profiteren.

Na de rust nam Westlandia zelfs brutaal een voorsprong, maar deze werd weer teniet gedaan door Springer die na een prachtige aanval zijn tweede van de middag maakte. In een knotsgekke slotfase kreeg Vissers van de gasten zijn tweede gele kaart en Suleiman een opgelegde kans die hij vanaf dertig centimeter voor het doel wonder boven wonder miste. Suleiman ontving even later echter alsnog de complimenten toen hij na een handsbal de toegekende strafschop onberispelijk binnen schoot en daarmee de zege voor OFC veilig stelde.