OOSTZAAN - Koploper OFC heeft zondag nog de nodige moeite gehad met hekkensluiter DEM. De Beverwijkers pakten in Oostzaan brutaal een voorsprong en hielden daarna de defensie gesloten. OFC wist daar pas in de laatste twintig minuten doorheen te breken en eiste toen alsnog de zege op.

Dat DEM na twee punten in zeven wedstrijden de accenten vooral op de verdediging legt is uiteraard logisch. dat de ploeg van trainer Kiri Kalitzis vervolgens ook nog op voorsprong komt door een treffer van Michael Obioha was alleen maar meegenomen. Al moet gezegd dat OFC in de eerste helft zeer zwak voor de dag kwam en een te laag tempo hanteerde.

Na de rust stelde de ploeg van trainer Piter Mulders wel orde op zaken al duurde het nog tot de 70e minuut alvorens invaller Niels Butter gelijk maakte. In de laatste tien minuten was het Abdel Malak El Hasnoui die de zege veilig stelde door tweemaal te scoren: 3-1.