OOSTZAAN - OFC is weer voor het eerst na lange tijd koploper af in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Pieter Mulders kende in de thuiswedstrijd tegen Hercules een frustrerende middag (1-2) en zag Gemert langszij komen op de ranglijst.

In een gelijk opgaande wedstrijd viel het kantelpunt net na de rust. De gasten hadden na ruim tien minuten een voorsprong genomen via Homoet, maar Denzel Prijor, op aangeven van max Veerman, bracht het duel weer in evenwicht. Kort na de rust zag de scheidsrechter echter een vermeende handsbal van Sonnt ten Hoope en koos voor de zwaarst mogelijke straf, rood en een strafschop.

Benschop pakte het cadeautje van de leidsman vanaf elf meter uit waarna OFC met tien man de strijd aan moest gaan. In de slotfase zelfs met negen man want de rode kaart van Max Veerman na een stevige charge bleek wel terceht. Het lukte OFC dan ook niet om weer op gelijke hoogte te komen. Met het feit dat de Oostzaners de komende weken ook enkele belangrijke spelers missen is dat een hard gelag.