HAAKSBERGEN - Voor OFC is de achterstand op koploper Gemert na woensdagavond opgelopen naar vijf punten. De Oostzaners van trainer Pieter Mulders, enige weken terug nog fier lijstaanvoerder, speelden gisteravond met 1-1 gelijk bij HSC '21 in Haaksbergen.

De magere reeks van OFC, dat in de laatste weken maar vijf punten uit zes duels pakte, is een gevolg van de personele problemen voor Mulders die voorafgaand aan het duel in Haaksbergen wederom moest puzzelen met de opstelling. Mulders zag dat zijn ploeg een matige eerste helft speelde, waarin Wessel Witbreuk namens de thuisploeg na een half uur de score opende.

Na de rust kwam OFC veel beter voor de dag, leverde de nodige strijdlust en kreeg mogelijkheden. De beloning in de vorm van een doelpunt kwam pas tien minuten voor tijd toen Erik Veerman een strafschop wist te benutten. In de slotfase ging OFC nog voor de volle winst, maar dat zat er niet in.

Komende zondag gaat OFC op bezoek in een Noord-Hollandse derby bij DEM. De Beverwijkers staan nog altijd laag geklaasserd, maar is de laatste weken aan een opmars bezig dus OFC is gewaarschuwd.