AMSTERDAM - OFC staat in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi nadat het woensdagavond de amateurs van Ajax na strafschoppen wist te kloppen. De Oostzaners kwamen tweemaal op achterstand, maar net zo vaak deed Bilal El Amrani dat ongedaan.

Kenneth Misa Danso zette de Amsterdammers in de elfde minuut op voorsprong op Sportpark De Toekomst. OFC antwoordde daarop met een doelpunt van Bilal El Amrani na ruim een half uur spelen. Ook na rust was het scoreverloop vergelijkbaar. Romano de Jonge zette Ajax op 2-1, maar El Amrani zorgde opnieuw voor de gelijkmaker. Een verlenging volgde, waarin niet gescoord werd.

In de strafschoppenserie miste OFC weliswaar twee keer, maar aangezien de Amsterdammers dat drie keer deden gaan de Oostzaners zaterdag toch in de koker voor de volgende ronde.