OOSTZAAN - OFC, dat na de zege op Koninklijke HFC weer wat vertrouwen had getankt, heeft zaterdagmiddag weer kennis gemaakt met de harde wetten van de Tweede Divisie. Tegen HHC uit Hardenberg ging de ploeg van trainer Pieter Mulders op eigen veld hard onderuit.

HHC wordt door velen gezien als één van de mogelijke titelkandidaten en die status maakte zij in Oostzaan waar. Voormalig prof Jesper Drost opende al na een ruim kwartier de score en die werd een paar minuten later verdubbeld door een benutte strafschop van Rob van der Leij. Omdat Niels Butter kort hierna tegen scoorde mocht OFC blijven hopen.

Die hoop viel kort na rust snel in duigen toen Matthijs Hardijk de 1-3 liet aantekenen. OFC probeerde het nog, maar HHC bleek uiterst efficiënt en zowel Drost als Hardijk wisten een tweede treffer te maken met een 1-5 eindstand tot gevolg.