UTRECHT - OFC heeft na een dikverdiende zege op Hercules de eerste periodetitel van de Derde Divisie in de wacht gesleept. De ploeg van trainer/coach Pieter Mulders wist in Utrecht met 2-3 te zegevieren.

De Oostzaners domineerden het gehele duel en kwamen na een kwartier op voorsprong door Genridge Prijor. Kort hierna maakte de thuisploeg via Pieters gelijk, maar nog voor het eerste half uur om was had Niels Butter voor een nieuwe voorsprong gezorgd na een fout van doelman Damkalis. Nog voor de rust wist Niels Springer de marge naar twee te vergroten: 1-3.

Ook na de rust was de Mulders-equipe voortdurend de beter ploeg, maar men schrok toch nog even toen Fonville een klein kwartier voor tijd tegen scoorde. OFC trok de zege over de streep en heeft nu zeven punten voorsprong op UNA, volgende week in Oostzaan de volgende tegenstander.