OOSTZAAN - In de Tweede Divisie is OFC, het gehele seizoen al hekkensluiter, zes wedstrijden voor het eind van de competitie in punten gelijk gekomen met Jong FC Volendam. De Oostzaners wonnen de kelderkraker tegen de Volendamse beloften met 3-1.


OFC wordt al enige tijd als zekere degradant beschouwd, maar de ploeg van trainer Pieter Mulders liet zaterdag weer eens zien niet zomaar te willen opgeven. Men behaalde een verdiende zege op Jong FC Volendam dat in de laatste acht wedstrijden slechts één schamel puntje wist te pakken. De ploeg van trainer Kizito Musampa kreeg in Oostzaan wel mogelijkheden. In de eerste helft was Hoeve dichtbij, maar wist keeper Bouwman te redden. OFC gunde het balbezit regelmatig aan de Volendammers, maar streed voor wat het waard was en kwam zelf kort voor rust op voorsprong toen Fouad Belarbi keeper Van Oeveelen verschalkte.

De gasten speelden in de tweede helft nog meer op aanval, maar de thuisploeg ging optimaal om met de ruimte die daardoor ontstond. Na ruim een uur spelen was het Max Veerman die de 2-0 binnen schoot. Tien minuten later wist Niels Springer, net als Veerman Volendammer in Oostzaanse dienst, de marge op drie te brengen. De late tegentreffer van Tayrell Wouter was slechts voor de spreekwoordelijke eer.