ZAANDAM - Op zaterdag 20 mei is er weer een Opruimestafette. Ditmaal verzamelen de opruimvrijwilligers zich bij de Heemtuin om het zwerfafval in het Burgemeester in ‘t Veldpark in Zaandam op te ruimen. De Heemtuin is te vinden aan de noordkant van het park, op de Heijermansstraat 74. Gemeente Zaanstad zorgt voor materiaal als prikkers, grijpers en ringen. De inloop met koffie is vanaf 9.45 uur, om 10.00 uur geeft wethouder Leny Vissers-Koopman het startschot. Ter afsluiting is er om 12.00 uur een gezamenlijke lunch in de Heemtuin. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Het Burgemeester in ‘t Veldpark biedt plaats aan wandelaars, skaters en hondenbezitters. Bovendien wordt het park gebruikt voor de organisatie van verschillende evenementen zoals Koningsdag, kinderpretparken en de kermis. Het intensieve gebruik van het park maakt de inspanningen van de opruimvrijwilligers ook deze editie weer de moeite waard.

Een uurtje voor een schoner buurtje

De Opruimestafette is een initiatief van betrokken inwoners van Zaanstad. Steeds meer mensen vinden het normaal om zelf zwerfafval in de buurt op te ruimen. Onder het motto ‘Een uurtje voor een schoner buurtje’ ontmoeten deze opgeruimde Zaankanters elkaar maandelijks. De estafette wordt elke derde zaterdag van de maand op een andere plek in Zaanstad georganiseerd.

De Opruimestafette in het Burgemeester in ’t Veldpark is de dertigste in de reeks met Zaanse Opruimestafettes. Per keer zetten zo ‘n dertig vrijwilligers zich in voor een schonere buurt. De estafettes passen zo in het streven van de gemeente om bewoners een grotere rol te geven in het beheer van de openbare ruimte.