KOOG AAN DE ZAAN - Plezier hebben en goed presteren is een combinatie die elke club zou willen. Reden voor Alkmaarsche Boys om zich gelukkig te prijzen met het feit dat deze elementen dit seizoen samen komen, iets wat resulteert in een huidige vierde plaats.

Na een half jaar heeft Marc van Wonderen besloten de overstap te maken naar Teylingen. Daardoor moest Alkmaarsche Boys op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Met Mats Blokdijk werd er al snel een vervanger gevonden.

Een coach die goed bevalt bij de spelersgroep. “Het bevalt erg goed onder de nieuwe trainer. Naast een gezellige en sympathieke man is het een trainer met een goede visie op voetbalgebied en alle spelers weten wat er van hun verwacht wordt” aldus Jordi Piek die enthousiast is over de nieuwe hoofdtrainer. Piek vervolgt “Mats Blokdijk zorgt weer voor een balans tussen plezier en een goede motivatie en werklust op het veld. De trainingen zijn uitdagend en hij weet ons te motiveren om het maximale eruit te halen”.

Alkmaarsche Boys wist dit kalenderjaar uitstekend te beginnen. In de thuiswedstrijd tegen promovendus de Blokkers werd een 3-0 overwinning geboekt. De uitslag had hoger kunnen uitvallen volgens Piek; “We waren een klasse beter. Ik denk dat blokkers één schot heeft gelost. Wij hebben de gehele wedstrijd onder controle gehad. Als er 6-0 had gestaan had ook niemand raar opgekeken” blikt de speler terug op de wedstrijd van afgelopen zondag.

Alkmaarsche Boys zal in de komende wedstrijden blijven spelen om een plek in de top drie. Jordi Piek kijkt erg positief naar de komende periode. “Wij hebben de beste spelers van de competitie, deze trainer zorgt ervoor dat we meer als team zijn gaan voetballen. En als een trainer daar in staat toe is, dan laten wij onze voeten spreken en zijn wij een heel gevaarlijk team om rekening mee te houden” waarmee Piek veel verwacht van het tweede deel van dit voetbalseizoen.

Natuurlijk is niet alles geweldig, ook Alkmaarsche Boys heeft pijnpunten, iets wat Alkmaarsche Boys onder controle heeft volgens Piek; “Het probleem is dat je dit als team moet vinden. Vorig jaar waren we hier niet toe in staat, dit jaar hebben we daar zicht en controle op”. Gezien de ranglijst klopt deze analyse. Vorig jaar speelde de ploeg nacompetitie om zich te handhaven, terwijl het dit seizoen nog mag hopen op nacompetitie om promotie.

Komende zondag staat een uitwedstrijd tegen KFC op het programma. De ploeg uit Koog aan de Zaan zit in de situatie die Alkmaarsche Boys vorig seizoen doormaakte. Met een elfde plaats valt er nog een hoop werk te verrichten bij KFC. In de tweede speelronde van dit seizoen won KFC verrassend met 2-3 van Alkmaarsche Boys. Komende zondag lijkt een ander scenario logischer, aangezien de Alkmaarders in een goede fase zitten, en KFC juist in een moeilijke periode.