OOSTZAAN - Hekkensluiter OFC heeft voor de tweede week op rij een verrassend gelijkspel behaald tegen een titelkandidaat. Na de 3-3 bij AFC hield men De Treffers knap op 1-1.

En dat was een morele opsteker voor de Oostzaners aangezien de gasten uit Groesbeek bij winst de koppositie weer zouden overnemen van AFC. Met een aavallende strijdwijze ging de ploeg van trainer Pieter Mulders echter het duel aan en liet zich ook niet afschrikken toen Jordy Thomassen de 0-1 tegen de touwen kopte nadat een overtreding op Joël Donald door de scheidsrechter over het hoofd was gezien. Dezelfde Donald was dichtbij de gelijkmaker, doch raakte de lat en hetzelfde overkwam Max Veerman.

Na de rust bleek De Treffers van trainer Leeroy Echteld regelmatig gevaarlijk, maar keeper Daniël Agyei heerste in zijn doelgebied en hield de Groesbekers van een tweede goal af. Na een voorzet van Rano Burger kopte Max Veerman vervolgens de 1-1 binnen en OFC kreeg zelfs nog kansen op meer. Toch bleef het gelijk en ook daar kon men in Oostzaan mee leven.

Komende zaterdag speelt OFC opnieuw thuis in de laatste wedstrijd van 2022 als IJsselmeervogels op bezoek komt.