KROMMENIE – René Groenenboom speelt al vele jaren bij SV Vrone. De routinier heeft mooie en minder mooie momenten meegemaakt. Nog altijd is hij actief bij Vrone, zo ook in de uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie van komende zondag. 

“Ik heb het prima naar mijn zin” zijn de eerste woorden van de routinier die vervolgt; “Met de meeste jongens speel ik nu ook al weer een tijdje. Ik geniet van de sfeer en de humor. Sinds kort sta ik achterin en dat geeft ook weer nieuwe uitdagingen en een nieuwe impuls”.

"Enkele jaren geleden stopten er vijf à zes basisspelers, veelal uit mijn generatie, en vertrok de complete staf. In dat seizoen waren we via nacompetitie in de derde klasse waren gebleven. Het jaar erna was een overgangsjaar, kleine selectie en iedere week hopen dat je met genoeg man weg kon. We zijn toen gedegradeerd en dat was wel een teleurstelling na tien jaar derde klasse"

Stoppen was echter niet aan de orde aangezien het volgens Groenenboom niet het juiste moment was. “Verandering was wel nodig. Inmiddels hebben we weer een grote groep met veel concurrentie. Dat is hard nodig” besluit de man die van het middenveld is verhuisd naar de achterhoede.

Koppositie vasthouden

Dat Vrone het dit seizoen zo goed zou doen lag bij René Groenenboom niet helemaal in de lijn der verwachting; “Niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Maar ik merkte in de voorbereiding dat het nog wel eens een mooi seizoen zou kunnen worden. Vooral in de Zuurkoolcup hebben we goed gespeeld tegen sterke tegenstanders. Die vorm hebben we doorgetrokken in het seizoen” waarmee de verdediger terugblikt op het seizoen tot nu toe. Het doel was dan ook om voor promotie te gaan. Uitdaging ligt dan in het vasthouden van onze plek. En dat is nog een lange weg want we zijn pas op de helft”.

Komend weekend speelt Vrone op bezoek bij Sporting Krommenie. “Thuis heb ik niet meegedaan. Maar het lijkt me een stugge ploeg die de punten hard nodig heeft. Dus onze kansen liggen in minimaal evenveel strijd leveren en dan op voetbal het verschil maken” blikt Groenenboom vooruit.

In de laatste speelronde van dit seizoen speelt Vrone thuis tegen concurrent Saenden. Groenenboom vindt het lastig om te oordelen of de strijd om het kampioenschap dan al is beslist; “Ik hoop het natuurlijk wel. Maar dat blijft heel lastig voorspellen. Ons doel is promoveren en we kijken niet verder dan de volgende wedstrijd. Saenden thuis zien we tegen die tijd wel weer” vertelt Groenenboom tot slot.