ALKMAAR - Alcmaria Victrix heeft na een reeks van teleurstellende wedstrijden weer eens een positief resultaat weten te boeken. In eigen huis won de ploeg met 1-0 van titelkandidaat Saenden. In de slotfase bekroonde Rick Does zich tot man van de wedstrijd door de bal binnen te schieten.

Alcmaria Victrix begon dit kalenderjaar met een 5-0 overwinning op Sporting Krommenie, maar daarna verloor de ploeg driemaal op rij. Voor de Alkmaarders werd het dus wel weer tijd om punten te behalen. Tegenstander Saenden wist de vorige twee wedstrijden beiden met 3-0 te winnen en ging met meer vertrouwen richting sportpark ‘Egmonderhout’

In het eerste bedrijf konden beiden ploegen niet tot scoren komen, iets wat in de tweede helft ook niet leek te gebeuren. Totdat Rick Does in de laatste minuut een steekbal kreeg en de bal tegen de touwen wist te schieten.

Door het doelpunt van Does wist Alcmaria na drie nederlagen opgelucht ademhalen. Het feit dat het de nummer twee Saenden was die werd verslagen was een mooie bijkomstigheid voor de ploeg van coach Peter de Groot.

Komende zondag wacht er een uitwedstrijd tegen de nummer negen Westzaan. De week erop speelt de Alkmaarse ploeg tegen Apollo’68, een laagvlieger uit de vierde klasse C. Voor Alcmaria Victrix is het belangrijk om beiden wedstrijden te winnen en de aansluiting met de top vier niet te verliezen.