ZAANDAM - Na het succesvolle seizoen 2018/2019 hebben Zaanstad en Sandor Rieuwers hun verbintenis met twee jaar verlengd. Net als aflopen seizoen zal Rieuwers trainer/coach zijn van het Zaanse herenteam uitkomend in de nationale eredivisie. In het eerste seizoen bereikte Zaanstad de kampioenspoule onder andere na een spectaculaire overwinning op regerend landskampioen Lycurgus en behaalde daarmee de beste klassering ooit. Rieuwers: “Het was een seizoen waarin we mede door blessures moeizaam begonnen, maar in de periode van half december tot half februari hebben wij het beste van ons spel laat zien. Het is me uitstekend bevallen het afgelopen seizoen bij Zaanstad, een vereniging met een uitstekende organisatie en heel veel vrijwilligers die elke thuiswedstrijd weer tot een happening maken”.

Het bestuur van de Stichting Top Volleybal Zaanstad is content met de verlenging van de samenwerking. Voorzitter Harmannus Kruizinga: “Het is voor de continuïteit goed om meerdere seizoenen dezelfde trainer/coach voor het team te hebben. Het geeft de mogelijkheid om de samenwerking te optimaliseren en we vertrouwen erop met Sandor ook volgend jaar weer een goed seizoen te draaien”.

Momenteel wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan de samenstelling van de spelersgroep voor volgend seizoen. Rieuwers: “Buiten dat we straks niet meer kunnen beschikken over onze spelverdelers Joris Berkhout en Ferdy Wever, zal middenman Jannes van der Ham de stap maken naar Orion. Ook dat is inherent aan goed presteren: spelers vallen op en komen in de picture bij andere teams. Dat is niet anders en het is die jongens van harte gegund. We hebben er vertrouwen in dat we straks goede aanvullingen gaan vinden en bieden daarbij uitstekende faciliteiten. Volgend seizoen komt er een vierde training en verbeteren we de krachtraining. Daarnaast is er speciale aandacht voor voeding en we spannen ons in om weer huisvesting te bieden aan spelers die wat verder weg wonen”.

Dus ben je eredivisiespeler of zit je daar dicht tegen aan en wil je kijken wat Zaanstad je te bieden heeft? Neem dan contact met Sandor Rieuwers (sandor@rieuwers.nl / 06-53172823)