AMSTERDAM - Saxo verlengt de samenwerking met Sportorganisatie Le Champion en is daarmee tot en met 2025 de hoofd- en titelsponsor van de Dam tot Dam FietsClassic. Tijdens de contractondertekening op de Dam in Amsterdam, de start- en finishlocatie van het evenement, werd uitgekeken naar de fietsklassieker op zondag 17 september.

Saxo sponsort nu al een aantal jaren de Dam tot Dam FietsClassic. De beleggersbank heeft een lange geschiedenis met wielerwedstrijden. Sinds 2007 is Saxo betrokken bij wereldwijde wielerwedstrijden en -teams, waaronder de recentelijk gereden E3 Saxo Classic in België. Saskia Klep, CEO van Saxo Nederland kijkt ook uit naar het evenement: ''We hebben inmiddels best een lange geschiedenis met het ondersteunen van deze fietsklassieker en we komen in september graag aanmoedigen. Wielrennen past goed bij ons imago: snel en wendbaar voor individuen die graag hun eigen pad kiezen, zowel op de fiets als op de beurs". Het online beleggersplatform biedt beleggers de mogelijkheid zelf keuzes te maken om te investeren in de wereld. Nienke Slobbe, Event Manager van de Dam tot Dam FietsClassic, is trots dat Saxo ook de komende jaren gekoppeld is aan het evenement.

De fietsklassieker
De Saxo Dam tot Dam FietsClassic is één van de grootste fietsevenementen van Le Champion en wordt dit jaar gereden op zondag 17 september. De klassieker, die voor de 15e keer plaatsvindt, heeft een uniek karakter en een bijzondere start op de Dam in Amsterdam, vlak voor het Koninklijk Paleis. Daarna volgt al snel de befaamde doorgang door de IJtunnel, iets wat slechts één keer per jaar mogelijk is. De routes over 40, 60, 85, 105 en 150 km komen langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met 'Dam' in de naam, waaronder Zaandam, Ilpendam, Schoorldam, Monnickendam en Volendam.

Inschrijven editie 2023
De speciale voorinschrijving voor leden van Le Champion en de NTFU is inmiddels geopend. Nieuw dit jaar is de business inschrijving. Bedrijven kunnen hun medewerkers aansporen om samen op de fiets te springen en als team deel te nemen. De reguliere inschrijving opent dinsdag 18 april. Maximaal 6.000 deelnemers kunnen meedoen aan deze klassieker. Kijk voor meer informatie op www.saxodamtotdamfietsclassic.nl.

Over Saxo
Saxo is in 1992 opgericht in Kopenhagen en was een van de eerste financiële instellingen die een online beleggersplatform ontwikkelde met de duidelijke visie: de wereldwijde financiële markten toegankelijk maken voor meer mensen. Saxo heeft een lange geschiedenis met het ondersteunen van wielerwedstrijden en -teams. In 2019 nam Saxo de Nederlandse BinckBank over, die bekend stond als één van de grootste online brokers van Nederland. Vandaag de dag is Saxo een internationaal bekroonde beleggingsonderneming voor beleggers en beurshandelaren die 'hun geld willen laten werken'. Daarnaast zijn meer dan 200 financiële instellingen partner van de open banking-technologie, waarmee zij hun klanten een innovatieve beleggingservaring kunnen bieden. Kijk voor meer informatie op: www.saxo.nl.