NOORD-HOLLAND - De AZ-selectie heeft dinsdag een digitaal bezoek gebracht aan de vijftig deelnemende klassen van de Rabo AZ Foodtour. Zij werden verrast door videocalls van onder anderen Owen Wijndal, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners.


Peptalk
Naast Wijndal, Stengs en Koopmeiners werd ook ingebeld door Marco Bizot, Jonas Svensson, Ron Vlaar, Myron Boadu, Dani de Wit, Bruno Martins Indi, Zakaria Aboukhlal, Jordy Clasie, Timo Letschert en Tijjani Reijnders. Zij gaven de deelnemers een laatste peptalk voor de vlogopdracht die zij in het kader van de Rabo AZ Foodtour maken.

Bewustwording
De Rabo AZ Foodtour is een interactief lesprogramma dat leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool bewust maakt van thema’s als gezonde voeding, voedselverspilling, sportvoeding en het lezen van etiketten. In negen lessen presenteren AZ-spelers en -trainers en voedingsdeskundigen de verschillende thema’s aan de klas.

Vloggen
Na iedere les voeren de leerlingen opdrachten uit, die zij vastleggen in vlogs. Tijdens het maken daarvan krijgen ze hulp van niemand minder dan AZ-vlogger Timo Verbruggen. Met de vlogs maken tien klassen kans op een Foodclinic bij AZ. De klas met de allerbeste vlog wint de ultieme hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

Motiverende woorden
Dinsdagmiddag gaven de spelers van AZ 1 de jonge deelnemers motiverende woorden mee voor het maken van hun vlogopdracht. Dat gebeurde nadat de voetballers zich onderwierpen aan een heus vragenvuur van de scholieren. Zij stelden vragen over het voetballen op hoog niveau, maar ook hoe zij als profs omgaan met voeding en zichzelf op en top fit houden.

Unieke samenwerking
Vijf Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour in samenwerking met AZ en Greenport Noord-Holland Noord. Begin 2019 sloten de zes gemeenten van JOGG-regio NoordHolland en GGD Hollands Noorden zich bij het initiatief aan.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Rabo AZ Foodtour? Neem dan een kijkje op de website www.raboazfoodtour.nl.

Foto’s: AZ Media / Nathalie Zwagerman