WORMER - Voor de editie van Oomssport Skeelercup 2018 die zaterdag in Engewormer wordt verreden, is naar aanleiding van een blunder van het hoogheemraadschap een alternatief parcours aangewezen. De toertocht Omloop van de Engewormer die op hetzelfde parcours zou plaatsvinden, gaat echter niet door in verband met de veiligheid van de alternatieve route. Die is namelijk alleen bestemd voor geoefende skeeleraars.

Twee weken geleden werd over een deel van de route grind gegooid, waardoor de weg ongeschikt werd gemaakt voor skeeleraars. De route is daardoor niet veilig voor toertochtrijders en kinderen. Overleg tussen het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Comité Engewormer 375, IJsclub Nova Zembla en STG Zaanstreek heeft wel uitkomst geboden voor de Oomssport Skeelercup.

Voor die wedstrijd is een alternatief gevonden in het nabijgelegen wielerparcours bij Zaanlandse Wielerclub DTS. Deze baan is echter alleen geschikt voor een wedstrijd met getrainde skeeleraars.
"Met dit alternatief kan de wedstrijdkalender van de Oomscup in elk geval dit jaar in stand worden gehouden", schrijft de organisatie in een persbericht. "Deelnemers van toertocht Omloop van de Engewormer moeten helaas wachten tot volgend jaar."