ZANDVOORT - Van 13 tot en met 15 juli aanstaande is de Duitse toerwagenserie te gast op Circuit Zandvoort voor het vijfde raceweekeinde van het seizoen. In het voorprogramma komen het FIA EK Formule 3, de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge in actie. Kaarten zijn in de voorverkoop goedkoper en zijn online te bestellen via www.dtm.com en www.circuitzandvoort.nl. De uitgangspositie voorafgaand aan de Nederlandse ronde van de DTM belooft volop spanning. Kaarten zijn te bestellen via www.circuitzandvoort.nl en www.dtm.com.

Als er één ding duidelijk is in de DTM van dit jaar, dan is het wel dat de aanpassingen voorafgaand aan het seizoen, gericht op het verbeteren van de competitie, hun vruchten afwerpen. In de beste toerwagentraditie kan er wiel aan wiel worden gestreden, hetgeen tot spannende duels op de baan leidt.

Audi, dat vorig jaar alle titels won, is door de beperkingen op het gebied van de aeerodynamica het voordeel van het afgelopen seizoen voor een aanzienlijk deel kwijt. Afgaande op het verloop van de eerste vier raceweekeinden zijn het voornamelijk BMW en Mercedes-AMG die het tempo bepalen. Afwisseling is er echter voldoende, want de acht tot nu toe verreden races leverden vijf verschillende winnaars op. Gary Paffett en Edoardo Mortara (beide Mercedes-AMG) en Marco Wittmann (BMW) wonnen allen twee keer, Timo Glock (BMW) en Paul Di Resta (Mercedes-AMG) wonnen elk één wedstrijd. Voor Audi scoorden Mike Rockenfeller en Nico Müller ieder geval al podiumplaatsen.

Gary Paffett komt met 99 punten als leider in de tussenstand naar Zandvoort. De DTM-kampioen van 2005 heeft een voorsprong van zes punten op zijn merkgenoot Edoardo Mortara (93). Die heeft op zijn beurt een marge van slechts één punt op de beide BMW-coureurs Timo Glock en Marco Wittmann, die beide 92 punten hebben. Weer vijf punten daarachter staat Paul Di Resta (87) op de vijfde plaats in het klassement, terwijl ook de Oostenrijkse Mercedes-AMG-coureur Lucas Auer met 72 punten nog volop kansen heeft.

Daarnaast was Audi de afgelopen jaren op Zandvoort altijd sterk, zodat het merk met de vier ringen in ieder geval goed voor de dag wil komen. De Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns, die onlangs op de Norisring in Neurenberg de op één na beste Audi-rijder was en voor de vierde maal dit seizoen punten scoorde, heeft zich voor zijn thuiswedstrijd in de DTM veel voorgenomen.

De actie tijdens het DTM-weekeinde op Zandvoort begint op vrijdag met trainingen van alle klassen, terwijl op zaterdag al de eerste races verreden worden, aangevuld met resterende trainingssessies. Ook op zondag is er een goed gevuld programma met trainingen en races. Voor het publiek zijn er ook tal van aanvullende activiteiten zoals pitwalks, handtekeningsessies en interviews met rijders. Uiteraard zijn ook Bernie’s Bar & Kitchen op de eerste etage van het pitgebouw en Bernie’s Beach Club aan het strand op een steenworp afstand van het circuit gedurende het DTM-raceweekeinde geopend.