NIJKERK - In de eerste ronde van de KNVB-beker heeft eersteklasser Fortuna Wormerveer de koploper van de Derde Divisie, Sparta Nijkerk, een helft lang uitstekend partij kunnen bieden. Na de rust bleek de thuisploeg een maatje te groot en ging de ploeg van trainer Juan Fernandez Coto toch onderuit.

De Wormerveerse formatie kwam verrassend uit de startblokken met een mooi afstandsschot van Emre Bilgin. Maurice de Ruiter zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker en even later kwam Fortuna op een hernieuwde voorsprong door Robin Hoogstra, eveneens uit een strafschop.Toch ging men met een gelijke stand rusten na de gelijkmaker van Frank Heus.

Kort na de rust maakte De Ruiter zijn tweede van de avond. Fortuna probeerde het nog wel, maar na een treffer van Mo Bendadi en een rode kaart voor Aaron Bruijn was de wedstrijd beslist en voltooide vervolgens De Ruiter zijn hattrick: 5-2.