WIJDEWORMER - Jong AZ heeft zich in de top van de Keuken Kampioen Divisie genesteld na een terechte 3-1 zege op het nog altijd puntloze Telstar. Jayden Addai kroonde zich tot man van de wedstrijd door een hattrick voor zijn rekening te nemen.

Addai maakte zijn eerste treffer halverwege de eerste helft toen hij na een assist van Kewal keeper Koeman in de korte hoek wist te verschalken. Telstar maakte het zichzelf nog lastiger toen Jay Kruiver kort na de rust zijn tweede gele kaart zag.

Koeman wist Telstar nog enige tijd op de been te houden met reddingen op pogingen van Griffith, Addai en Daal, maar tien minuten voor tijd moest hij het antwoord schuldig blijven toen Addai zijn tweede van de avond maakte. In de blessuretijd vielen er nog twee goals. Eddahchouri bracht Telstar dichterbij, maar in de volgende tegenaanval werd er een overtreding begaan en mocht Addai vanaf elf meter zijn hattrick voltooien en is nu met vijf treffers topscorer van de Keuken Kampioen divisie.