WIJDEWORMER - Net als een week eerder tegen koploper FC Twente hebben de vrouwen van AZ ook tegen PSV in de slotfase een verdienstelijk punt gepakt. Het enerverende duel op het AFAS Trainingscomplex eindigde in 3-3.

AZ had vertrouwen getankt na het duel tegen FC Twente, maar had het in de eerste helft lastig tegen een sterker PSV dat na twintig minuten op voorsprong kwam via Indiah-Paige Riley. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Joëlle Smits zelfs voor de 0-2.

Na de pauze kwam de ploeg van trainer Wouter de Vogel sterk uit de kleedkamer en aanvoerster Desiree van Lunteren zorgde al snel voor de aansluiting. AZ was nu de betere ploeg en acht minuten voor tijd stond het plotseling gelijk toen Maudy Stoop een corner van Floor Spaan tot doelpunt wist te promoveren. Lang bleef die stand echter niet staan want nog geen drie minuten later zorgde Riley met haar tweede voor een hernieuwde Eindhovense voorsprong. AZ weigerde echter te capituleren, gooide er nog een slotoffensief tegenaan en kreeg middels Spaan ook de verdiende beloning: 3-3.