SITTARD - In de Azerion Eredivisie Vrouwen heeft AZ voor de tweede maal dit seizoen met het kleinst mogelijke verschil van Fortuna Sittard gewonnen. Net als in het vorige duel kroonde Floor Spaan zich tot matchwinnaar: 0-1.

Fortuna Sittard en AZ kregen allebei kansen in de eerste helft. De thuisploeg van coach Roger Reijners leek na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong te komen na een rake vrije trap van Alieke Tuin, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Zodoende stond het bij rust nog 0-0.

In de tweede helft was het in de 77e minuut wel raak voor AZ. Aanvooerster Desiree van Lunteren verrichte goed werk en zij vond vervolgens Floor Spaan, die de 0-1 maakte. De 20-jarige aanvalster tekende zo voor haar achtste treffer van het seizoen en werd daarmee wederom matchwinner, net als eerder dit seizoen in Wijdewormer.

De vierde overwinning van het seizoen betekent dat de ploeg van Wouter de Vogel naar de achtste plaats klimt. Fortuna Sittard bljft vierde staan.