WORMERVEER - Voor Fortuna Wormerveer ligt de eerste periodetitel binnen handbereik na een 4-1 zege op SDZ. Jordy Wigman kroonde zich tot man van de wedstrijd door drie treffers voor zijn rekening te nemen.

De Fortuna-aanvaller scoorde zijn eerste treffer kort voor rust vanaf de strafschopstip na een overtreding op Jordy Kluft. Het duel was verder redelijk in evenwicht op dat moment.

Dat veranderde na de rust toen centrale verdediger Samie Fiddani van SDZ rood zag na een overtreding op Wigman. De spits scoorde vier minuten later de 2-0 en daarmee was gelijk het verzet van de Amsterdammers gebroken. Hoewel de spanning even terug keerde na een ongelukkige handsbal van aanvoerder Huwaë en de benutte strafschop van Van der Meer. Het oppermachtige Fortuna maakte echter snel weer het verschil door treffers van Emre Bilgin en nogmaals Wigman: 4-1.