OSS - Jong AZ heeft vrijdag een keiharde nederlaag te verwerken gekregen op bezoek bij TOP Oss. Verdediger Jorn Berkhout zag al in de vierde minuut een rode kaart waarna de AZ-beloften voortdurend achter de feiten aanliepen.

Berkhout kreeg rood van scheidsrechter Ruperti nadat hij de doorgebroken Mart Remans neerhaalde. Een half uur later was de wedstrijd vervolgens feitelijk beslist. Remans wist binnen zeven minuten tweemaal een voorzet van de zijkant te verzilveren en in de 33e minuut was het Phillipe Rommens die de 3-0 liet aantekenen.

Was het duel niet al verloren voor Jong AZ dan was dat het kort na de rust wel toen Rommens zijn tweede van de avond maakte. Na een klein uur wist Remans zelf zijn derde van de avond te maken en het slotakkoord was voor de sterk spelende Livio Milts die de eindstand op 6-0 bepaalde.