ALKMAAR - In de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong AZ de eerste driepunter gehaald door met het kleinst mogelijke verschil te winnen van Jong FC Utrecht. Op het AFAS-trainingscomplex eindigde het in 1-0.

Een aardige eerste helft in Wijdewormer leverde kansen op aan beide kanten, maar de beide doelmannen Hobie Verhulst en Calvin Raatsie hielden hun doelen lang schoon. Laatstgenoemde moest in de blessuretijd van de eerste helft toch capituleren. Een defensieve fout stelde Jayden Addai in staat om te scoren.

Het zou erbij blijven, ook omdat Utrecht-aanvaller Mees Rijks na rust niet in staat was om een dot van een kans te benutten. Jong AZ, getraind door Jan Sierksma, eindigde met tien man omdat Loek Postma vlak voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.